Het updatebeleid van Android-smartphones

Deel dit artikel

,

Het updatebeleid van Android-smartphones varieert afhankelijk van het merk en de prijsklasse. Een goed updatebeleid zorgt ervoor dat je je toestel langer veilig kunt gebruiken. Laten we eens kijken naar hoe verschillende fabrikanten hiermee omgaan:

  1. Google: Als ontwikkelaar van Android belooft Google voor de Pixel 8 en Pixel 8 Pro het beste updatebeleid in de hele industrie. Deze smartphones worden bijgewerkt tot en met Android 21 en je kunt ze tot 2030 met een gerust hart gebruiken. Oudere toestellen zoals de Pixel 7 en Pixel 7 Pro krijgen drie Android-upgrades en vijf jaar beveiligingspatches.
  2. Samsung: Samsung, de grootste verkoper van Android-smartphones, heeft zijn updatebeleid verbeterd. Moderne smartphones en tablets krijgen minimaal drie versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Alle apparaten die sinds 2019 zijn uitgebracht, komen hiervoor in aanmerking.
  3. OnePlus: OnePlus staat bekend om zijn snelle updates. Ze bieden drie jaar versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates.
  4. Motorola: Helaas heeft Motorola een minder goed updatebeleid. Ze geven meestal één grote Android-update en twee jaar beveiligingsupdates.
  5. Nokia: Nokia-toestellen ontvangen twee jaar versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates.
  6. Sony: Sony biedt twee jaar versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates.
  7. Oppo: Oppo geeft twee jaar versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates.
  8. Xiaomi en Poco: Xiaomi en Poco bieden drie jaar versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates.

Het is belangrijk om te overwegen hoe lang je na de aanschaf van een apparaat nog updates ontvangt. Beveiligingsupdates zijn essentieel om je smartphone veilig te houden. Samsung, Google en Apple zijn merken die uitblinken in hun updatebeleid, terwijl Motorola, Sony en Realme het juist minder goed doen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden