Google Authenticator

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Google Authenticator is een gratis app ontwikkeld door Google die wordt gebruikt voor tweefactorauthenticatie (2FA). Het is beschikbaar op zowel Android- als iOS-apparaten.Authenticator

Wanneer u Google Authenticator gebruikt, geeft u een extra beveiligingslaag toe aan uw accounts. Naast uw gebruikersnaam en wachtwoord moet u ook een unieke, tijdelijke code invoeren die wordt gegenereerd door de app om toegang te krijgen tot uw account.

 

Om Google Authenticator te gebruiken, moet u het eerst downloaden en installeren op uw apparaat. Zodra u de app heeft geopend, moet u de 2FA-instellingen van het account dat u wilt garanderen gegarandeerd. Dit proces is afhankelijk van de specifieke dienst die u gebruikt, maar gaat meestal naar de instellingen van uw account, zoekt naar de optie "tweefactorauthenticatie" en definitief naar "Google Authenticator" als uw minimale methode.

Nadat u Google Authenticator aan uw account heeft gekoppeld, wordt de app elke 30 seconden vernieuwd met een unieke code. Wanneer u toegang probeert te krijgen tot uw account, wordt u gevraagd om deze code in te voeren naast uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Het voordeel van het gebruik van Google Authenticator is dat het een extra beveiligingslaag biedt tegen hackers die uw wachtwoord hebben gestolen of phishing-pogingen hebben vernietigd. Omdat de code elke 30 seconden wordt vernieuwd, is het voor aanvallers vaak moeilijk om deze te raden van te stelen.

Het nadeel is echter dat als u uw telefoon verliest of de app per ongeluk verliest, u mogelijk de toegang tot uw accounts verliest. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig back-ups van uw Google Authenticator-codes te maken en deze op een veilige plaats te bewaren.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden