Wat is een iSIM?

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Een iSIM is een Integrated Subscriber Identity Module . Het is in wezen een meer geavanceerdeiSim eSIM. Het biedt dezelfde functionaliteit, maar u hoeft het niet op de printplaat van het apparaat te solderen. In plaats daarvan heeft een iSIM een speciale ruimte op het System of Chip (SoC), waar het wordt beschermd door een Tamper Resistant Element (TRE).

Geïntegreerde simkaarten zetten de traditie voort om mobiele componenten kleiner en efficiënter te maken, en het is slechts een fractie van de grootte van een MFF2 (eSIM), die al aanzienlijk kleiner was dan een traditionele simkaart. 

 

Voordelen van een iSIM

Een iSIM heeft dezelfde voordelen als een eSIM: hij is duurzamer en fraudebestendig, hij kan OTA van provider veranderen (dankzij zijn eUICC), en aangezien hij zelfs kleiner is dan een eSIM en rechtstreeks in de SoC is ingebouwd, heeft hij vrijwel geen impact op het ontwerp van uw apparaat.

Omdat de iSIM in de chipset is ingebouwd, hoef je deze eigenlijk niet eens te installeren. Solderen is niet nodig. Op schaal kan dit u helpen apparaten sneller te produceren en te implementeren.

Nadelen van een iSIM

Momenteel worden iSIM's niet op grote schaal gebruikt. Dit is de nieuwste SIM-technologie op de markt, en daarom zijn de componenten (en alle componenten die daarmee compatibel moeten zijn) aanzienlijk duurder.

Verschil tussen SIM, eSIM en iSIM

Het meest voor de hand liggende verschil tussen de SIM, eSIM en iSIM is de grootte. Kleinere SIM-formaten geven u meer flexibiliteit als het gaat om het ontwerpen van uw apparaat, en in sommige toepassingen kan het bouwen van kleinere, meer discrete apparaten essentieel zijn (zoals bewaking of gezondheidszorg).

Bovendien zullen eSIM's en iSIM's altijd meer kosten dan traditionele simkaarten. Ze zijn complexer en geavanceerder, waardoor ze duurder zijn om te produceren en mee te ontwikkelen. Deze kosten vooraf kunnen u echter de monumentale kosten (of verstoring van uw bedrijf) besparen van het fysiek vervangen van simkaarten op de weg.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden