Een nieuwe look voor je Android-smartphone

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Ben je niet tevreden met het startscherm van je Android-smartphone? Geen nood, je kunt daar heel eenvoudig iets aan doen door een nieuwe ‘launcher’ te installeren. Hier bekijken we Nova Launcher.

Net as je huis kun je je smartphone inrichten naar je persoonlijke smaak. Nu denk je misschien aan een hoesje voor je toestel, maar je kunt veel verder gaan dan dat. Zo hebben sommige merken hun eigen schil: software die ze bovenop Android installeren (zie ook PC-Active 313), maar ook hier stopt het verhaal niet. Je bent namelijk als Android-gebruiker - sorry iPhone - niet beperkt tot de schermindeling die vooraf geïnstalleerd is. Je kunt een nieuwe smartphone launcher downloaden in de Google Play Store, waarmee je zelf het uiterlijk van de app-icoontjes en de indeling van je schermen kunt instellen.

Een smartphone launcher verwijst eenvoudig gezegd naar het startscherm van je smartphone. Dit is het scherm dat je ziet als je geen enkele app open hebt en waar je je meest gebruikte apps plaatst. Een smartphone launcher is altijd ingebouwd, anders zou je anders geen startscherm hebben. Omdat er minstens evenveel alternatieve smartphone-launchers als weerbericht-apps in de Play Store staan, beperken wij ons hier tot een van de meest populaire: Nova Launcher van TeslaCoil Software. 

Klik hier voor de complete workshop.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden