Betalen met je smartwatch.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Betalen met je smartwatch is mogelijk en wordt steeds populairder. Dit proces staat bekend als "contactloos betalen" en maakt gebruik van technologieën zoals NFC (Near Field Communication) om betalingen te verwerken. Hier is hoe het meestal werkt:

  1. Compatibele Smartwatch: Ten eerste heb je een smartwatch nodig die NFC-functionaliteit  smartwatch  ondersteunt en compatibel is met betalingsdiensten. Populaire smartwatches van merken zoals Apple (Apple Watch), Samsung (Galaxy Watch), Garmin, en Fitbit ondersteunen deze functie.
  2. Koppel je betaalkaart: Je moet je bank- of creditcardgegevens koppelen aan de mobiele app die is gekoppeld aan je smartwatch. Bijvoorbeeld, als je een Apple Watch gebruikt, zou je je kaartgegevens toevoegen aan de Wallet-app op je iPhone.
  3. Authenticatie: Om een betaling te verrichten, moet je je identificeren. Dit kan gebeuren via een PIN-code, vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning, of een andere biometrische authenticatiemethode, afhankelijk van je smartwatch.
  4. Betaling doen: Als je smartwatch en betaalgegevens zijn ingesteld en je bent geauthenticeerd, kun je betalingen doen door je smartwatch in de buurt van een contactloze kaartlezer te houden. De NFC-technologie zorgt voor de communicatie tussen de smartwatch en de kaartlezer.
  5. Transactie voltooien: Na het voltooien van de betaling ontvang je meestal een bevestiging op je smartwatch en/of op het scherm van het apparaat waarop de betaling wordt verwerkt.

Dit proces is snel, handig en veilig, aangezien de kaartgegevens versleuteld worden verzonden en niet worden opgeslagen op de smartwatch zelf. Bovendien kun je de betalingsservice doorgaans op afstand uitschakelen als je je smartwatch verliest.

Belangrijk om te vermelden is dat de beschikbaarheid van deze functie kan variëren afhankelijk van je locatie, je bank of creditcardmaatschappij en het type smartwatch dat je gebruikt. Het is raadzaam om de ondersteunende documentatie en de website van je bank of smartwatchfabrikant te raadplegen voor specifieke instructies en compatibiliteit.

Regenerate

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden