Android Play Protect.

Deel dit artikel

,

Logo Google Play Protect

Android Play Protect is een ingebouwde beveiligingsfunctie in Android-apparaten die je helpt je apparaat te beschermen tegen malware, schadelijke apps en andere online bedreigingen.

Dit zijn enkele van de dingen die Play Protect doet:

  • Scant apps op malware: Play Protect scant alle apps die je downloadt en installeert vanuit de Google Play Store op malware. Als er malware wordt gevonden, wordt de app geblokkeerd en kun je deze niet installeren.
  • Controleert je apparaat op verdachte activiteiten: Play Protect controleert je apparaat op verdachte activiteiten, zoals apps die proberen toegang te krijgen tot je persoonlijke gegevens of je apparaat te besturen. Als er verdachte activiteiten worden gedetecteerd, word je hiervan op de hoogte gebracht en kun je actie ondernemen.
  • Houdt je apps up-to-date: Play Protect zorgt ervoor dat je apps up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingsupdates. Dit helpt je beschermen tegen nieuwe bedreigingen die mogelijk zijn ontdekt sinds je de app hebt gedownload.
  • Zoekt naar apps van onbekende bronnen: Play Protect kan ook apps scannen die je van buiten de Google Play Store hebt gedownload. Dit kan helpen je te beschermen tegen apps die niet zijn geverifieerd door Google en mogelijk schadelijk kunnen zijn.

Play Protect is standaard ingeschakeld op de meeste Android-apparaten. Je kunt de status van Play Protect controleren en instellingen beheren door deze stappen te volgen:

  1. Ga naar Instellingen > Google > Beveiliging.
  2. Tik op Google Play Protect.
  3. Hier kun je de status van je apparaatscans zien, Play Protect in- of uitschakelen en andere instellingen beheren.

Naast de hierboven genoemde functies biedt Play Protect ook een aantal andere voordelen, waaronder:

  • Find My Device: Hiermee kun je je verloren of gestolen apparaat op afstand vinden en wissen.
  • Webbeveiliging: Hiermee helpt Play Protect je te beschermen tegen kwaadaardige websites wanneer je Chrome of andere browsers gebruikt.
  • Safe Browsing: Deze functie waarschuwt je wanneer je een website probeert te bezoeken die mogelijk schadelijk is.

In het algemeen is Play Protect een krachtige beveiligingsfunctie die je kan helpen je Android-apparaat te beschermen tegen een breed scala aan bedreigingen. Het is belangrijk dat je Play Protect ingeschakeld hebt en dat je de instellingen regelmatig controleert om ervoor te zorgen dat je apparaat optimaal is beveiligd.

Hier zijn enkele aanvullende bronnen met meer informatie over Play Protect:

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden