Wat is HarmonyOS?

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Huawei is een van de grootste merken voor mobiele apparaten. Huawei wordt echter geconfronteerd met een groot probleem, aangezien Google de toegang tot Android-services van Huawei-telefoons heeft stopgezet. Hiermee kan Huawei zijn toekomstige telefoons niet vooraf laden met Google-apps en andere Android-services. Dit leidde er dus toe dat Huawei de ontwikkeling van zijn besturingssysteem, Harmony, versnelde.

Huawei Mobile Services (HMS) wordt de centrale functie van het Harmony-besturingssysteem. Hierdoor kan uw Huawei-telefoon verbinding maken met uw Smart TV's en horloges met hetzelfde besturingssysteem. Dit zal in de toekomst ook alle Google-gerelateerde services vervangen.

Afgezien van telefoons is Harmony OS ook compatibel met laptops met 12 GB RAM. De CEO van Huawei's consumentenbedrijf zei dat dit besturingssysteem klaar zou kunnen zijn voor markten buiten China. Naar schatting in de loop van 2020.

Het is dus van belang bij de aanschaf van een Huawei apparaat te weten, dat de bekende Google apps niet beschikbaar zullen zijn.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden