Wat is Bluesky? Alles wat je moet weten over de concurrent van Twitter

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Bluesky, voluit Bluesky Social genoemd, is een relatief nieuw platform voor sociale media dat veel lijktBluesky op en aanvoelt als Twitter om te gebruiken. Op dit moment is Bluesky in bèta, met een uitnodigingscode die nodig is om je aan te melden.

Gebruikers hebben een profiel dat ze kunnen gebruiken om hun gedachten op een openbare of privéfeed te plaatsen, en ze kunnen berichten van een hele wereld van andere gebruikers bekijken en erop reageren.

Afbeeldingen en video kunnen beide worden gedeeld, en gebruikers kunnen berichten leuk vinden, opnieuw plaatsen en erop reageren, net zoals ze dat op Twitter zouden doen, hoewel de precieze terminologie op dat gebied nog niet duidelijk is.

 

 

Hoe u een Bluesky-uitnodigingscode kunt krijgen

Het belangrijkste dat u op dit moment over Bluesky moet weten, is dat het zich in een fase van alleen uitnodiging bevindt, hoewel dat niet betekent dat het onmogelijk is om mee te doen.

U kunt worden uitgenodigd voor Bluesky door iedereen die het al gebruikt - elke gebruiker krijgt een toewijzing van uitnodigingen die ze kunnen gebruiken om mensen toe te voegen aan de sociale netwerken.

Dit betekent dat het vrij organisch en vrij snel groeit, maar dat je iemand nodig hebt die je tagt om mee te kunnen doen.

Bluesky downloaden

Hoewel je een uitnodiging nodig hebt om er daadwerkelijk gebruik van te maken, zijn er versies van Bluesky die je kunt downloaden op zowel iOS als Android om je voor te bereiden of om je aan te melden.

Bekijk Bluesky in de Google Play Store

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden