Sneller doorfietsen met Schwung.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Met de Schwung app op uw mobiele telefoon laat u een fietsverkeerslicht eerder weten dat u eraan komt. De app 'drukt' alvast voor u op het knopje bij het verkeerslicht. Daardoor is de kans groter dat u meteen, sneller of langer groen licht krijgt. Dat maakt doorfietsen een stuk makkelijker.

Omslagafbeelding

 

Hoe werkt Schwung?

Zodra u aan komt fietsen, vraagt de app groen licht aan bij het verkeerslicht of vraagt het groene licht langer aan te houden. De app leert uw routes kennen. Nadat u 3x dezelfde route heeft gereden, weet de app wanneer groen moet worden aangevraagd.

Schwung installeren

U downloadt de app in de Google Play.Omdat het verkeerslicht wil weten dat u eraan komt, is het nodig om toestemming te geven om uw locatie te delen. Na het installeren vraagt de app om 1x uw telefoonnummer in te voeren. U ontvangt dan via een sms een code. Na bevestiging is de app klaar voor gebruik. De app werkt verder zonder account.

Goed om te weten

Heeft u een Android telefoon? Dan start de app meteen als u gaat fietsen. De app schakelt vanzelf uit als u niet meer fietst.

Verkeersveiligheid

Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen is niet toegestaan. De app is zo ontwikkeld dat deze tijdens het fietsen geen informatie geeft. Bij een Android telefoon kunt u instellen dat de app automatisch start als u gaat fietsen. 

Dataverbruik

Schwung maakt gebruik van uw dataverkeer op uw telefoon. Het versturen van locatie en snelheid gaat via een beveiligde verbinding. Bij de instellingen op uw telefoon kunt u zien hoeveel data de app gebruikt. 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden