Samsung verbetert updatebeleid.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Samsung laat in een persbericht weten dat alle Galaxy-apparaten die in 2019 (of later) zijn uitgebracht, minstens vier jaar lang beveiligingsupdates krijgen. Het bedrijf rolde voorheen drie jaar lang deze patches uit naar zijn smartphones, maar plakt er nu nog een jaar aan vast. Dat is fijn, want hierdoor blijft je smartphone langere tijd beschermd en up-to-date.

 

Heb je een smartphone die in 2019 of later is uitgebracht, dan kun je erop rekenen dat je minstens vier jaar lang beveiligingsupdates krijgt. Bij high-end smartphones, zoals de Galaxy S21-, S20 en S10-telefoons ontvang je die maandelijks, terwijl goedkopere toestellen ieder kwartaal van een patch worden voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de populaire Samsung A51A41 en de betaalbare Galaxy M-telefoons.

Samsung maakte eerder bekend dat belangrijke smartphones drie grote Android-versie-updates krijgen, in plaats van twee. Het bedrijf heeft een goed updatebeleid en omdat beveiligingspatches nu langer verschijnen, kun je ook langere tijd met je smartphone doen. Met de beveiligingsupdates dicht het bedrijf lekken en andere problemen die in Android zitten. De patches zijn daarom erg belangrijk.

Bron: androidplanet.nl

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden