Ruimte vrijmaken op je telefoon.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Wanneer het geheugen van je telefoon vol dreigt te raken zijn er een aantal dingen, die je kunt doen.

Wanneer je het geheugen hebt gecontroleerd, zul je zien dat WhatsApp een flink deel van je ruimte inneemt. Binnen groepen waar veel foto’s en video’s worden gedeeld kan dit al snel oplopen. Kijk daarom eens of je WhatsApp kunt opschonen.

Via Instellingen > Data- en opslaggebruik > Opslag in gebruik zie je precies per gesprek hoeveel data dit in gebruik neemt. Klik op het betreffende gesprek en vink aan wat je wilt wissen en bevestig dit door op ‘Wis’ te drukken. Als je ervoor kiest ook foto’s te verwijderen adviseren we je wel om waardevolle foto’s natuurlijk op te slaan op je telefoon.

Ook kun je groepsgesprekken of individuele WhatsApp-gesprekken verlaten en verwijderen. Ga voor het verlaten van een groep naar je lijst met gesprekken en swipe het gesprek dat je wilt verlaten naar links. Ga naar Meer > Verlaat groep. Wil je de groep ook verwijderen? Ook dan moet je eerst de groep verlaten. Swipe het gesprek vervolgens nogmaals naar links en klik vervolgens op Meer > Verwijder groep om de groep ook uit je WhatsApp te verwijderen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden