Processor, geheugen en batterij van je smartphone

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

De processor bepaalt hoe snel een smartphone is, waarbij ook de hoeveelheid werkgeheugen (RAM) een rol speelt. Duurdere telefoons zijn uiteraard sneller en hebben meer werkgeheugen Android Go-toestellen uitgezonderd, raden we aan een Android smartphone met minimaal 3GB werkgeheugen te kiezen.
De grootte van het opslaggeheugen geeft aan hoeveel ruimte de telefoon heeft voor je apps, games, foto's en andere bestanden. Omdat het Android besturingssysteem altijd een deel inneemt, raden we - Android Go opnieuw uitgezonderd - een smartphone met minimaal 32GB opslaggeheugen aan. Let erop dat lang niet alle toestellen een micro-sd-kaartslot hebben om het geheugen te vergroten.

Gelukkig kun je ook veel opslaan in de cloud: foto's sla je bijvoorbeeld gemakkelijk op in Google Foto's, grote bestanden kun je opslaan in Google Drive of Microsoft OneDrive. De accucapaciteit van de batterij is een belangrijke indicatie van de accuduur. Hoe groter de capaciteit in mAh, hoe langer de accu het volhoudt. 

Toch zegt de grootte lang niet alles. De accuduur van de telefoon hangt namelijk ook af van het schermformaat, de schermresolutie, de energiezuinigheid van de processor en nog veel meer factoren. De meeste smartphones vanaf € 600.- kunnen draadloos opladen, waarbij de snelheid verschilt, 

Hoe hoger het getal in watt (w), hoe sneller het laden verloopt Dit geldt ook voor het opladen via de usb kabel. 

Bron: PC-Active

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden