Per ongeluk een SMS bericht verwijderd?

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Het herstellen van uw verwijderde sms-berichten is lastig op Android.

Hoewel de meeste gebruikers en bedrijven zijn overgestapt op instant messaging-apps zoals WhatsApp of Messenger, geven velen nog steeds de voorkeur aan normale sms-berichten om realtime waarschuwingen te ontvangen en contact te houden. Of je nu een Google Pixel-telefoon of een top Samsung Galaxy-telefoon gebruikt, het ophalen van een per ongeluk verwijderd bericht is niet eenvoudig.

 

Hoewel Google de standaard Berichten-app op elke Android-telefoon aanbiedt, integreren OEM's (original equipment manufacturer) zoals Samsung en OnePlus een andere berichten-app in hun aanbod.

Met de standaard veegbewegingen in de Berichten-app wordt een bericht gearchiveerd. Als je per ongeluk naar links of rechts veegt op een van de gespreksthreads in Berichten, archiveert de app de chatthread.

Ga als volgt te werk om belangrijke berichten te vinden en uit het archief te halen:

  1. Open Berichten op Android.
  2. Tik op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Gearchiveerd
  4. Tik lang op het bericht dat je uit het archief wilt halen en tik bovenaan op het pictogram met de pijl omhoog.
  5. Google biedt de Prullenbak niet aan in Berichten. Als u nog niet eerder een Google Drive-back-up heeft ingeschakeld, moet u vertrouwen op apps voor gegevensherstel van derden om verwijderde sms-berichten op te halen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden