Parkeren en OV via Google Maps.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Google Maps voegt een aantal nieuwe handige functies toe: de mogelijkheid om te betalen voor parkeren of om een ​​treinkaartje rechtstreeks vanuit de app te kopen.

Google Maps integreert twee mobiele betaaldiensten voor parkeren in zijn app, Passport en ParkMobile . Beide bieden de mogelijkheid om parkeermeters of parkeerkosten te vinden, te betalen en aan te vullen via een smartphone-app. Nu zijn die functies ook beschikbaar in Google Maps. 

Tik gewoon op de knop "Betalen voor parkeren" die verschijnt wanneer u uw bestemming nadert. Voer vervolgens uw meternummer in, de hoeveelheid tijd die u wilt parkeren en tik op 'Betalen'. Wilt u meer tijd aan uw meter toevoegen? Verleng uw parkeersessie eenvoudig met een paar tikken.

De mogelijkheid om te betalen voor parkeren in Google Maps is op dit moment beschikbaar in meer dan 400 steden in de VS. Gebruikers van Android-telefoons krijgen de functie als eerste, en iPhone-bezitters zullen spoedig volgen.

Betalen voor het openbaar vervoer werkt ongeveer op dezelfde manier. Als u in Google Maps naar OV-routebeschrijvingen zoekt, ziet u naast uw resultaten een optie om kaartjes te kopen. Net als bij de functie voor betalen voor parkeren, hebben klanten een Google Pay-account nodig die is gekoppeld aan een geldige creditcard of betaalpas om de transactie uit te voeren.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden