Nu ook een Google Pixel tablet.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

De Google Pixel Tablet is recentelijk in Nederland uitgebracht en nu beschikbaar voor aankoop. De tablet google pixel tablet is verkrijgbaar bij diverse webwinkels, waaronder de Google Store, voor een prijs van 679 euro. Standaard wordt de Pixel Tablet geleverd met 128 GB opslagruimte, maar er is ook een optie om te kiezen voor de 256 GB-versie tegen een meerprijs van 100 euro.

Een opvallend kenmerk van de Pixel Tablet is het meegeleverde dock. Dit dock dient niet alleen als oplaadstation voor de Google-tablet, maar bevat ook ingebouwde speakers. Hierdoor wordt de geluidskwaliteit bij het luisteren naar muziek, kijken van films of series aanzienlijk verbeterd. Het dock heeft een vergelijkbaar ontwerp als dat van de Nest Hub, de slimme speaker van Google.

 

Wanneer de Pixel Tablet in het dock geplaatst is, is het mogelijk om je smarthome-apparaten aan te sturen of foto's te tonen. De tablet draait op een schone versie van Android 13, waarbij Google enkele aanpassingen heeft gemaakt om optimaal gebruik te maken van het grotere scherm. Daarnaast is het mogelijk om content vanaf je smartphone naar de Pixel Tablet te streamen, vergelijkbaar met de functionaliteit van Chromecast.

De Pixel Tablet wordt aangedreven door de Tensor G2-chip van Google zelf, die ook te vinden is in de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Dit zorgt voor uitstekende prestaties. De tablet beschikt over 8 GB werkgeheugen en ten minste 128 GB opslagruimte. Zoals eerder vermeld, is er ook een duurdere variant beschikbaar met 256 GB opslagruimte.

Het lcd-scherm van de Pixel Tablet heeft een grootte van 10,95 inch en een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Een kritiekpunt is echter de verversingssnelheid van 60 Hz, waardoor de beelden minder vloeiend zijn in vergelijking met andere Android-tablets. Bijvoorbeeld, de Samsung Galaxy Tab S8 en OnePlus Pad hebben een hogere verversingssnelheid van respectievelijk 120 Hz en 144 Hz.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden