Nieuw: YouTubeMusic

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Veel mensen kennen de app GooglePhotos. Het is niet alleen een app om foto’s te bewerken (zij het in beperkte mate) maar vooral om foto’s te bewaren. Dit bewaren gebeurt ongeacht het aantal in de Google cloud onder bescherming van je Google account maar, als je hiervoor kiest, naast je 15Gb GoogleDrive.

Voor muziek had Google de app PlayMusic. Deze app wordt momenteel vervangen door een nieuwe app: “YouTube Music”. Deze app heeft geen mogelijkheden om muziek te bewerken maar is zeker wel de moeite waard. Net als de gebruikelijke muziek-apps is het bij YouTubeMusic mogelijk om een abonnement te nemen om van alle muziek bij YouTube te genieten.  Maar YouTubeMusic heeft ook een andere mogelijkheid. Het is, zonder abonnement, mogelijk om gratis eigen muziek op te slaan. Deze eigen muziek kan worden overgenomen vanaf PlayMusic (als u hier al muziek had opgeslagen) maar kan ook via de computer (dus niet vanaf de Android app) worden geüpload. De ruimte die YouTubeMusic voor u heeft is alweer naast de GoogleDrive en heeft per account een capaciteit van 100.000 liedjes.

Heeft u veel “eigen” muziek die u via internet wilt kunnen beluisteren is deze nieuwe app wellicht een leuke aanvulling. Heel handig om uw eigen muziek altijd bij de hand te hebben zonder dat het geheugen van uw smartphone of computer bezet (behalve natuurlijk de altijd noodzakelijke backup).

Auteur: Hans Niessen

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden