Je smartphone projecteren op je Windows PC.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Kan dat?
Onze tester Henk Geesink probeerde het uit.

Sinds Windows 10 versie 1809 is het in principe mogelijk om het beeldscherm van je Android-smartphone live weer te geven op je Windows-pc, zonder externe hulpmiddelen.
Dat blijkt niet altijd of met alle toestellen te werken, maar je kunt het proberen.

 

Ga in Windows naar Instellingen en kies Systeem / Op deze pc projecteren. In het bovenste uitklapmenu kies je Overal beschikbaar of Overal beschikbaar in beveiligde netwerken. En bij Vragen om te projecteren op deze pc kies je het best de optie Elke keer wanneer een verbinding wordt aangevraagd. Eventueel geef je nog een pincode op, waarna je het venster mag afsluiten.

Ga naar het instellingenvenster van je Android-toestel, selecteer Verbonden Apparaten / Verbindingsvoorkeuren / Casten (op sommige smartphones kan dat ook iets als Screen mirroring zijn). Als het goed is, tref je hier je pc-naam aan en zodra je daarop tikt wordt het scherm van je Android-toestel op de pc weergegeven. Wel eerst bevestigen op de PC!

Afsluiten gebeurt op de smartphone door wederom naar de verschillende menu’s te gaan en dan op je pc-naam te klikken en voor Vergeten te kiezen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden