Huawei Petal Search

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Sinds de handelsproblemen tussen China en de Verenigde Staten is het Google niet langer toegestaan producten te leveren aan Huawei.

Daarom heeft Huawei nu een eigen appstore in gebruik genomen onder de naam de  Huawei AppGallery. Maar deze heeft nu eenmaal nog niet alle apps die de Google Play Store aanbiedt.

Het nieuwste stukje software om Huawei-gebruikers makkelijk toegang te geven tot hun oude vertrouwde apps, is een app genaamd Huawei Petal Search - Find Apps. Die app gaat op zoek naar de apps die jij ingeeft, zowel in de AppGallery als daarbuiten.

Hoe werkt Petal Search?

Als je een nieuwe Huawei-smartphone (zonder Google-diensten) koopt, dan is Huawei Petal Search meestal standaard geïnstalleerd. Je ziet dan op je homescherm een zoekbalkje met daarin de tekst Find Apps. 

De zoekbalk werkt ongeveer zoals die in de Google Play Store. Geef de naam van een app (of een categorie in) en de widget opent een menu met daarin de beste zoekresultaten. Je zal zien dat dit een mix is tussen officiële websites met een downloadknop, APK-websites en de Huawei AppGallery. Op die manier zou je makkelijk de app moeten vinden die je nodig hebt. Afhankelijk van het zoekresultaat staat er ook een Install-knop naast waarmee de app meteen wordt gedownload vanuit het Petal Search-menu.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden