Hoe staat het met 6G?

Deel dit artikel

,

Zeker, 6G komt eraan! Hoewel 5G nog in de kinderschoenen staat, zijn er al prototypes en onderzoeksrapporten die de komst van de volgende generatie mobiele technologie bevestigen.

Wat we tot nu toe weten over 6G:

  • Doelstellingen: 6G belooft significante verbeteringen ten opzichte van 5G, met datasnelheden tot 1 terabit per seconde (Tbps), wat 100 keer sneller is dan 5G. Dit maakt het mogelijk om data-intensieve toepassingen zoals augmented reality (AR), virtual reality (VR) en hologrammen naadloos te gebruiken.
  • Tijdschema: De verwachting is dat 6G rond 2030 commercieel beschikbaar zal zijn. Standaardisatie-inspanningen zijn al gaande, met de ITU-R (International Telecommunication Union - Radiocommunication) die een roadmap heeft opgesteld voor de ontwikkeling van 6G.
  • Uitdagingen: Er zijn nog technische en praktische uitdagingen die moeten worden overwonnen voordat 6G realiteit kan worden. Zo is er behoefte aan nieuwe frequentiebanden en krachtigere zenders. Ook de infrastructuur moet worden aangepast om de hogere datasnelheden en lagere latentie aan te kunnen.

Enkele bronnen met meer informatie over 6G:

Het is belangrijk om te benadrukken dat 6G zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt en dat details zoals de exacte datasnelheden, dekking en toepassingsgebieden nog kunnen veranderen.

Ik ben benieuwd om te zien wat 6G ons in de toekomst gaat brengen!