Google Passkeys.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Passkeys zijn digitale referenties die worden gebruikt als authenticatiemethode voor websites of   Passkey applicaties. Het is een type wachtwoordloze authenticatie, gepromoot door het World Wide Web Consortium en de FIDO Alliance. Passkeys zijn veiliger dan wachtwoorden omdat ze op uw eigen apparaat als unieke code voor elke account worden gegenereerd en minder kwetsbaar zijn voor phishing. Bovendien werken ze op alle apparaten waarop u met dezelfde Google-account bent ingelogd 2. Passkeys kunnen worden aangemaakt en bewaard ter vervanging van de wachtwoorden waarmee u op uw Google-account inlogt bij ondersteunde apps en websites . Om passkeys te gebruiken, is het vereist dat u de nieuwste versie van Google Chrome gebruikt.

 

U kunt passkeys aanmaken en bewaren voor apps en websites die passkeys ondersteunen. De instructies voor het aanmaken en bewaren van een passkey kunnen per app, website of browser verschillen, maar zijn doorgaans vergelijkbaar met de stappen hieronder 2:

  1. Ga naar het inlogscherm voor een ondersteunde website of app.
  2. Als u een nieuwe account aanmaakt: Klik op de knop of de link om een nieuwe account aan te maken en volg de instructies op het scherm.
  3. Als u een bestaande account hebt: Log in met uw accountnaam en uw wachtwoord en ga naar het scherm met de instellingen of beheeropties voor de account.
  4. Wanneer u de optie ziet om een passkey voor de account te bewaren, klikt u op ‘Doorgaan’. Uw passkey wordt bewaard.

Passkeys worden versleuteld en in uw Google-account bewaard, waar niemand ze kan zien (ook Google niet). U kunt voor dezelfde app of website zowel een passkey als een wachtwoord hebben. U vindt ze beide onder dezelfde account in Instellingen > ‘Wachtwoorden’.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden