e-Health apps

Deel dit artikel

,

E-health, ook wel digitale zorg genoemd, omvat het gebruik van digitale technologieën om de gezondheid en gezondheidszorg te verbeteren. Dit kan gaan om een breed scala aan toepassingen, van online afspraak maken bij de dokter tot het monitoren van chronische aandoeningen op afstand.

Er zijn veel handige ehealth-apps beschikbaar, met functies die variëren van het bijhouden van uw stappen tot het beheren van chronische aandoeningen. Hier zijn een paar van onze favorieten.

  • Apple Health: Deze vooraf geïnstalleerde iOS-app is een geweldige manier om uw basisgegevens bij te houden gezondheidsstatistieken, zoals stappen, activiteit, slaap en hartslag. Je kunt het ook koppelen aan andere apps en apparaten om nog meer gegevens te verzamelen.
  • Google Fit: Dit is een vergelijkbare optie voor Android-gebruikers . Google Fit maakt het eenvoudig om uw stappen, afstand, calorieën en meer bij te houden. U kunt ook uw slaap en hartslag volgen en doelen stellen voor activiteit.
  • MyFitnessPal: Deze app is een geweldige keuze voor mensen die willen afvallen of op gewicht willen blijven. MyFitnessPal stelt u in staat om uw calorieën, macrovoedingsstoffen en waterinname bij te houden. U kunt ook uw trainingen bijhouden en uw voortgang zien.
  • Fitbit: Deze app werkt samen met Fitbit-trackers om uw activiteit, slaap en hartslag bij te houden . U kunt uw gegevens ook gebruiken om doelen te stellen en uw voortgang bij te houden.
  • Strava: Deze app is gericht op hardlopers en fietsers, maar kan door iedereen worden gebruikt die zijn trainingen wil volgen . Strava maakt het eenvoudig om uw runs, ritten en wandelingen bij te houden, uw statistieken te bekijken en verbinding te maken met andere sporters.
  • Headspace: Deze app biedt geleide meditaties en mindfulness-oefeningen . Headspace kan je helpen om stress te verminderen, angst te verminderen en je algehele geestelijke gezondheid te verbeteren.
  • Calm: Deze app is vergelijkbaar met Headspace en biedt een verscheidenheid aan geleide meditaties en mindfulness-oefeningen . Calm kan je ook helpen bij het in slaap vallen en je slaap verbeteren.
  • Sleep Cycle: Deze app gebruikt je smartphone om je slaap te volgen en je te wekken als je in je lichtste slaapfase zit . Sleep Cycle kan je helpen om je uitgeruster wakker te worden en je algehele slaapkwaliteit te verbeteren.
  • Medisafe: Deze app helpt je om je medicatie in te nemen en je afspraken met je arts bij te houden . Medisafe kan je ook waarschuwen voor mogelijke interacties tussen medicijnen en bijwerkingen.
  • Zocdoc: Deze app helpt je bij het vinden van artsen en het maken van afspraken. Zocdoc kunt u ook beoordelingen van artsen lezen en uw medische dossiers bekijken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden