Dual Sim.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Dual SIM is een functie op sommige mobiele telefoons waarmee het apparaat twee verschillende simkaarten tegelijk kan gebruiken. SIM (Subscriber Identity Module) is een kleine kaart die de gebruiker op een mobiel netwerk identificeert en informatie opslaat zoals telefoonnummer, contacten, berichten en oproeplogboeken.

 

Met dual SIM-functionaliteit kunnen gebruikers twee verschillende telefoonnummers en netwerkproviders op hetzelfde apparaat hebben. Dit betekent dat ze oproepen kunnen ontvangen, berichten kunnen ontvangen en gegevens kunnen gebruiken op beide simkaarten zonder simkaarten te hoeven verwisselen of fysiek te vervangen.

Deze functie is handig voor mensen die vaak reizen, omdat ze een lokale simkaart kunnen gebruiken voor goedkopere tarieven in het land van bestemming, terwijl ze hun thuisnetwerk behouden voor inkomende oproepen en berichten. Dual SIM kan ook handig zijn voor mensen die werk- en privécontacten moeten scheiden of verschillende data-abonnementen hebben voor verschillende netwerken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden