DigiD gaat biometrisch.

Deel dit artikel

,

Logo van Digid

Vanaf 16 september wordt het inloggen op DigiD een stuk sneller en gemakkelijker. De populaire app voor online overheidszaken introduceert namelijk de mogelijkheid om in te loggen met je vingerafdruk of gezichtsherkenning. Dit geldt voor zowel Android- als iOS-apparaten die deze biometrische functies ondersteunen.

Einde aan pincodes en wachtwoorden

Ben je het zat om steeds je DigiD-pincode te onthouden? Dan is deze update een uitkomst. Door gebruik te maken van de vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning van je telefoon, kun je met één veeg of blik veilig inloggen. Dit maakt het gebruik van DigiD nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

Hoe werkt het?

De nieuwe inlogmethode maakt gebruik van de biometrische technologie die al in veel smartphones is ingebouwd. Wanneer je de DigiD-app opent, kun je kiezen voor inloggen met je vingerafdruk of gezicht. De app scant vervolgens je biometrische gegevens en verleent je toegang.

Veiligheid voorop

Hoewel het gebruik van biometrische gegevens erg handig is, benadrukt DigiD het belang van veiligheid. Je wordt aangeraden om altijd een back-upmethode te hebben, zoals een pincode, voor het geval de biometrische inlog niet werkt. Daarnaast is het belangrijk om je telefoon goed te beveiligen met een sterk wachtwoord of patroon om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot je DigiD-account.

Meer dan alleen biometrie

Naast de nieuwe inlogmogelijkheden heeft DigiD ook andere verbeteringen doorgevoerd. Zo is de ID-Check-functie, waarmee je je identiteitsbewijs kunt verifiëren, verder verbeterd. Met een duidelijke uitleg wordt het scannen van je paspoort of identiteitsbewijs nog eenvoudiger.

Conclusie

De update van DigiD op 16 september brengt een aantal handige nieuwe functies met zich mee. Met de mogelijkheid om in te loggen met je vingerafdruk of gezichtsherkenning wordt het gebruik van DigiD nog gemakkelijker en veiliger.

Belangrijkste punten:

  • Vanaf 16 september: DigiD introduceert biometrisch inloggen.
  • Vingerafdruk en gezichtsherkenning: Voor zowel Android als iOS.
  • Veiligheid: Altijd een back-upmethode hebben.
  • ID-Check verbeterd: Eenvoudiger identiteitsbewijs verifiëren.

Wil je meer weten over deze update? Bezoek de website van DigiD voor meer informatie.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden