De nieuwe Samsung One UI 5.1

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Met de introductie van de nieuwe smartphones van de Galaxy S23-serie is Samsung ook van plan om de nieuwe Samsung One UI 5.1 te lanceren . De update brengt een aantal nieuwe features met zich mee, al hebben we nu wel een officiële lijst met een selectie van de geplande wijzigingen.

De volgende wijzigingen zijn gepland voor de Samsung One UI 5.1:

 

Camera:

  • Het veranderen van de tint voor een selfie is nu nog eenvoudiger

Verander eenvoudig de tint van je selfies met de knop Effecten aan de zijkant van het scherm.

  • Snelle toegang tot Expert RAW

Met de Expert RAW-app kun je afbeeldingen van hoge kwaliteit vastleggen zonder enige bewerking of compressie, perfect voor degenen die hun foto's later willen bewerken. Toegang tot Expert RAW is nu gemakkelijker vanuit het menu Geavanceerd.

Galerij:

  • Gemeenschappelijk familiealbum

Met Shared Family Album is het delen van foto's met uw gezin eenvoudiger dan ooit. Galerij beveelt foto's aan om toe te voegen aan uw gedeelde familiealbum door de gezichten van uw gezinsleden te herkennen. Je krijgt ook 5 GB opslag per gezinslid (maximaal 6 personen).

  • Verbeterde bediening

De verwerking verwijdert automatisch schaduwen en reflecties zodat uw foto's er geweldig uitzien. Je kunt ook GIF's opnieuw maken voor een betere resolutie en duidelijkheid.

  • Handig informatiedisplay

Als u omhoog veegt wanneer u een foto of video in uw galerij bekijkt, kunt u in één oogopslag zien wanneer en waar de foto is gemaakt, op welk apparaat, waar deze is opgeslagen en meer.

  • Zoeken is krachtiger geworden

U kunt nu naar meer dan één persoon of item tegelijk zoeken. U kunt zelfs naar mensen zoeken zonder hun naam te taggen, gewoon door op hun gezicht te klikken.

  • Kies een locatie om screenshots op te slaan

Nu kunt u screenshots en schermopnamen opslaan in een map naar keuze door deze in te stellen in de geavanceerde functies.

AR-zone en AR-emoji:

  • Gebruik 3 Emoji's in AR Emoji Camera

Maak leuke foto's en video's met vrienden (maximaal 3 personen) in de maskermodus. Je kunt de gezichten van je vrienden vervangen door andere personages door op de emoji te klikken.

  • Lay-out- en bewerkingsverbeteringen in AR Doodles

De penselen zijn nu beschikbaar op het hoofdscherm van AR Doodle voor snellere toegang. Je kunt tekeningen ook vergroten of verkleinen en verplaatsen nadat je ze hebt gemaakt, en met het nieuwe gummetje kun je slechts een deel van je tekeningen wissen zonder ze volledig te wissen.

widgets:

  • Nieuwe batterijwidget

Met de nieuwe batterijwidget kunt u het batterijniveau van uw Galaxy-apparaten controleren. Direct vanaf het startscherm kunt u zien hoeveel batterij uw smartphone, Galaxy Buds, Galaxy Watch en andere ondersteunde apparaten nog hebben.

  • Intuïtieve weerwidget

De nieuwe illustratiestijl en een samenvatting van de huidige weersomstandigheden maken het gemakkelijk om de weersinformatie te kennen, of het nu zonnig, bewolkt, regenachtig of sneeuwend is.

Modi en scenario's:

  • Verschillende achtergronden, afhankelijk van de modus

Stel verschillende achtergronden in op het vergrendelingsscherm en het startscherm, afhankelijk van uw huidige activiteiten. Kies een achtergrond voor werk, een voor sport en meer door verschillende modi in te stellen.

  • Meer voorwaarden en acties voor scenario's

Voer scripts automatisch uit wanneer u de vliegtuigmodus of mobiele hotspot inschakelt. Scripts kunnen nu bepaalde apps openen, de audiobalans links/rechts aanpassen en meer. Met nieuwe acties kun je nu Quick Share en aanraakgevoeligheid regelen, en de beltoon en lettertypestijl wijzigen.

Connectiviteit:

  • Samenwerking in Samsung Notes

Maak een gedeelde notitie die meerdere mensen tegelijkertijd kunnen bewerken. Schrijf een rapport met collega's, maak aantekeningen voor een studiegroep of maak een tekening met een vriend. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  • Eenvoudig uitnodigen voor gedeelde apps

Nu kun je eenvoudig mensen uitnodigen voor gedeelde albums, notities en agenda's met behulp van een link die kan worden gedeeld via apps zoals Messenger, e-mail en sociale netwerken.

  • Geavanceerde meerdere bedieningselementen tussen Galaxy Book en smartphone

Nu kunt u de muis, het toetsenbord of het trackpad van uw Galaxy Book niet alleen gebruiken met uw Galaxy-tablet, maar ook met uw Galaxy-smartphone. U kunt eenvoudig tekst kopiëren en plakken en afbeeldingen van het ene apparaat naar het andere slepen en neerzetten alsof het hetzelfde apparaat is. (1)

  • Media-uitgang voor wifi-luidsprekers

Als je via Spotify Connect en de ingebouwde Chromecast™ naar muziek op Wi-Fi-speakers wilt blijven luisteren, open je gewoon de media-uitvoer via de werkbalk voor snelle toegang, niet de muziek-apps. (2)

  • Verder surfen op de pc

Als u op internet surft op uw smartphone met Samsung Internet en vervolgens doorgaat met browsen op uw pc, kunt u de websites die u op uw smartphone hebt geopend vinden en verder bladeren met de pc-browser. (3)

Samsung DeX:

  • Verbeterde multitasking in DeX

In de gesplitste schermmodus kunt u nu de splitser in het midden van het scherm slepen om de grootte van beide vensters te wijzigen. U kunt ook een venster in een van de hoeken vastklikken, zodat het een kwart van het scherm in beslag neemt.

Instellingen:

  • Suggesties voor instellingen

Suggesties worden nu boven aan het instellingenscherm weergegeven, zodat u op de hoogte bent van handige functies die u kunt proberen of instellingen die uw aandacht nodig hebben, zodat u ze meteen kunt inschakelen of uitproberen.

Samsung-internet:

  • Verbeterd zoeken

U kunt nu zoeken op mapnaam in bladwijzers of op groepsnaam in tabbladen. Dankzij de verbeterde zoeklogica kunt u vinden wat u zoekt, zelfs als er iets verkeerd is gespeld.

Setup Wizard:

  • Snellere en gemakkelijkere eerste installatie van uw nieuwe Galaxy

Als u overstapt naar een nieuwe Galaxy vanaf een Galaxy of ander Android-apparaat, scant u gewoon de QR-code op uw oude apparaat om uw Wi-Fi-netwerken, Samsung-account en Google-account automatisch te migreren naar het nieuwe apparaat om over te zetten zonder te typen iets. 

Weer:

  • Gedetailleerde weersinformatie in één oogopslag

Nuttige weersinformatie wordt nu weergegeven op het hoofdscherm van de Weer-app. U kunt waarschuwingen voor zwaar weer, dagelijkse weerberichten, neerslag per uur en kleurtemperatuurgrafieken bekijken.

Oproepen:

  • Bixby-sms-oproepen

Gebruik Bixby-sms-oproepen om oproepen automatisch te beantwoorden en het doel van de oproep te achterhalen. U ziet wat de beller zegt in een tekstchat en u kunt antwoorden typen of tikken die hardop worden voorgelezen aan de beller. Bixby-sms-oproepen zijn alleen beschikbaar in het Engels en Koreaans.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden