De Breathe app helpt je ontspannen.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Heb je wel eens het gevoel dat je veel gedachten in je hoofd hebt en dat je gewoon wilt ontspannen? Of misschien voel je soms stress of heb je moeite met slapen? Dan is de Breathe app misschien iets voor jou! Deze app is speciaal gemaakt om je te helpen ontspannen, je te concentreren en beter te slapen.

 

De Breathe app biedt verschillende oefeningen voor je ademhaling die je kunt proberen. Je kunt kiezen uit drie standaard oefeningen. De eerste heet "Gelijke ademhaling". Deze oefening helpt je om te ontspannen, je te concentreren en in het moment te zijn. Een andere oefening die je kunt proberen is de "Box-ademhaling", ook wel bekend als vierkante ademhaling. Dit is een eenvoudige en effectieve techniek om stress te verminderen. Als je moeite hebt om in slaap te vallen, is de "4-7-8-ademhaling" misschien iets voor jou. Deze oefening wordt ook wel de 'ontspannende ademhaling' genoemd. Het helpt je om beter te slapen door je lichaam tot rust te brengen.

Naast de standaard oefeningen kun je met de Breathe app ook je eigen ademhalingspatronen creƫren. Je kunt eindeloos veel patronen maken door kleine aanpassingen te maken aan de duur van je ademhaling. Zo kun je het patroon vinden dat het beste bij jou past.

De Breathe app heeft nog meer handige functies. Je kunt je ademhaling testen en bijhouden hoelang je je adem kunt inhouden. Je kunt ook meldingen instellen om eraan herinnerd te worden om regelmatig te ontspannen. Daarnaast biedt de app geleide ademhalingsoefeningen met een mannelijke of vrouwelijke stem, of je kunt kiezen voor een belsignaal. Je kunt zelfs natuurgeluiden op de achtergrond afspelen voor een extra rustgevende ervaring.

Je kunt de app gratis downloaden vanuit de Google Play Store en je kunt alle functies gebruiken zonder dat je iets hoeft te kopen in de app.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden