Android-smartphones onder de € 100

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Een prima smartphone hoeft niet meer dan een paar honderd euro te kosten, maar is een toestel van maximaal € 100,- ook een aanrader? Wij zochten het uit.

Het lijkt alsof smartphones steeds duurder worden. Fabrikanten vragen zonder blikken of blozen meer dan duizend euro voor hun toptoestellen en bieden middenklasse-modellen aan voor vier- tot vijfhonderd euro. Natuurlijk zijn er ook genoeg goedkopere telefoons verkrijgbaar en die worden steeds beter. Maar wat als je geen twee- of driehonderd euro kan of wil uitgeven aan een nieuwe smartphone, bijvoorbeeld omdat je vader, moeder, opa of oma geen geavanceerd toestel nodig heeft? Dan kun je kijken naar een telefoon van maximaal € 100,-.

Budgetsmartphones zijn verbeterd
Een paar jaar geleden raadden we vrijwel niemand een smartphone van € 100,- of minder aan. De bouwkwaliteit liet te wensen over, het scherm was simpelweg slecht, de prestaties waren ondermaats en op software-updates hoefde je niet te rekenen. Door de toenemende vraag naar spotgoedkope telefoons, lagere inkoopprijzen voor betere onderdelen en ingrijpen van Google’s Android-afdeling is er in de afgelopen jaren best wat veranderd. In positieve zin, welteverstaan.

Klik hier om het complete artikel te lezen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden