Android 14 komt eraan!

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Google heeft officieel Android 14 uitgebracht, een langverwachte update voor Pixel-gebruikers. Deze nieuwe versie is nu direct beschikbaar voor download en installatie. In vergelijking met de vorige versie, Android 13, is Android 14 wat later uitgebracht. Bezitters van een Google Pixel-smartphone kunnen echter meteen profiteren van de nieuwe functies, maar het is belangrijk op te merken dat oudere Pixel-modellen niet meer worden ondersteund. Voor een soepele update-ervaring is een Pixel 4a of een nieuwer model vereist.

De lijst van Pixel-telefoons die de Android 14-update ontvangen, omvat onder andere de Google Pixel 7 Pro, Google Pixel 7, Google Pixel 7a, Google Pixel 6a, Google Pixel 6, Google Pixel 6 Pro, Google Pixel 5, Google Pixel 5a en Google Pixel 4a (5G). Android 14

 

Voor gebruikers van smartphones van andere merken, zoals Samsung, OnePlus, Xiaomi en Motorola, zal het wat langer duren voordat ze Android 14 kunnen verwachten. Dit komt doordat het aan de fabrikanten is om de update voor hun specifieke toestellen uit te brengen, en dit kan variƫren in snelheid afhankelijk van het merk.

Normaal gesproken ontvangen high-end smartphones, zoals de Samsung Galaxy S23, OnePlus 11 en Xiaomi 13, de updates als eerste. Daarna volgen midrange- en budgettoestellen, hoewel de exacte timing moeilijk te voorspellen is. Voor de meest recente informatie over de beschikbaarheid van Android 14-updates voor verschillende apparaten kun je het Android 14-update-overzicht in de gaten houden.

Android 14 introduceert voornamelijk kleine verbeteringen om het besturingssysteem verder te verfijnen en uit te breiden. Gebruikers zullen merken dat het eenvoudiger is om nieuwe achtergronden in te stellen en de snelkoppelingen op het vergrendelscherm aan te passen. Bovendien biedt het meer opties voor het aanpassen van het uiterlijk van Android, waaronder sjablonen voor het vergrendelscherm en een functie op de nieuwe Pixel 8 en Pixel 8 Pro waarmee je wallpapers kunt genereren op basis van steekwoorden met behulp van AI.

Een andere belangrijke focus van Android 14 is verbeterde beveiliging en privacy. De nieuwe versie moedigt gebruikers aan om pincodes van zes cijfers of meer te gebruiken in plaats van vier. Bovendien is het niet langer nodig om op 'enter' te tikken na het invoeren van de code om de telefoon te ontgrendelen, wat handig is voor een vlottere gebruikerservaring.

Toegankelijkheid is ook verbeterd in Android 14, met verbeteringen voor slechtzienden, waaronder een verbeterde vergrootglasfunctie en de mogelijkheid om het vergrootglas actief te houden bij het wisselen naar andere apps. Daarnaast kunnen gebruikers nu eenvoudig de lettergrootte aanpassen en instellen dat het scherm of de led-flitser oplicht bij ontvangst van meldingen. Android 14 brengt dus een reeks handige verbeteringen en nieuwe functies voor Pixel-gebruikers.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden