Alles wat Google tot nu toe heeft aangekondigd over Android 15

Deel dit artikel

,

Naast de lancering van de eerste preview voor Android 15 voor ontwikkelaars, heeft Google ook de officiële tijdlijn voor Android 15 onthuld. Net als in het verleden zullen er zes releases zijn voordat de nieuwe OS-versie stabiel wordt, verdeeld over twee previews voor ontwikkelaars in februari en maart en vier bèta's vrijgegeven in april en juli. De stabiele release staat gepland voor ergens na juli. Android 12 en 13 werden beide in augustus gelanceerd, maar Android 14 bereikte pas in oktober alle Pixel-telefoons. We verwachten iets tussen augustus en oktober voor Android 15.

Android 15 heet Vanille-ijs

Google gebruikt zijn interne Android-codenamen niet meer voor marketingdoeleinden, maar het bedrijf is opener over de komende versies. Daarom weten we dat Android 15 Vanilla Ice Cream zal heten . 

Het nieuwe pictogram en de nieuwe beelden van Android 15 blijven een ruimtethema

Zoals elk jaar heeft Google de beelden bijgewerkt die bij de nieuwe Android-lancering horen. Het nieuwe logo van Android 15 heeft een driehoekige vorm met een groene omtrek, met de bekende bugdroid-mascotte met een 15 op de rug, kijkend naar zoiets als een poort aan het einde van een lange brug of lijn. Op de achtergrond zijn enkele sterren gestrooid.

Lees hier verder voor een compleet overzicht van alle noviteiten. (wel even inloggen met uw HCC-account)

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!android

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden