Pollennieuws is een applicatie waarmee u dagelijks op de hoogte wordt gehouden van actuele informatie over pollen en hooikoorts.

Pollennieuws wil mensen in staat stellen om pollenplanten die hooikoortsklachten veroorzaken te leren herkennen en te mijden als ze bloeien. Ideaal om even te bekijken voordat u gaat sporten, recreëren of wandelen in de buitenlucht. Het biedt u ook de mogelijkheid om uw hooikoortsmedicatie af te stemmen op de actuele situatie. De applicatie bestaat uit een aantal elementen:

• Pollenkaartje. Onafhankelijke biologen verzorgen dagelijks een pollenkaartje van Nederland met de verwachting van de pollen in de lucht bij droog weer. De polleninformatie op het pollenkaartje wordt dagelijks rond 7.00 uur door Pollennieuws bijgewerkt en indien nodig vaker.

• Klachtenmodule. Via een slider kunt u op een schaal van 1 t/m 10 aangeven hoeveel last u momenteel heeft van hooikoortklachten en om welke symptomen het gaat. U krijgt meteen een terugkoppeling van het actuele landelijke beeld middels een staafgrafiek. Deze meldingen worden door Pollennieuws gebruikt om de verwachtingen en de verwachtingsmodellen te verbeteren.

• Pollenjournaal. Regelmatig schrijft bioloog Maurice Martens van Flora van Nederland een kort tekstbericht met een samenvatting van de meest actuele ontwikkelingen.

• Bloeitrends. Voor de groepen bomen, grassen en kruiden wordt aangeven wat de bloeitrend is.

• 5-daagse verwachting van de hooikoortsbelasting.

• Bloeikalender. In deze kalender wordt de bloeiperiode van de belangrijkste bomen, struiken, grassen en kruiden weergegeven op soortniveau. Op de website www.pollennieuws.nl is uitgebreidere informatie over de verschillende soorten te vinden in de vorm van videofilmpjes.

• Pollentellingen. In een grafiek worden de meest recente pollentellingen weergegeven. Deze tellingen zijn afkomstig van het pollentelstation van het Elkerliekziekenhuis in Helmond.

Playstore