Opera GXOpera is de afgelopen tijd tamelijk actief met het uitbrengen van nieuwe browser-versies.

Opera GX is een goed voorbeeld: een nieuwe browser voor Android die zich speciaal richt op gamers. Het fundament is de ‘standaard’ Opera-browser, maar dan aangepast aan hun specifieke behoeften. Zo beschikt de browser over opties waarmee je het processor-, geheugen- en netwerkgebruik aan banden kunt leggen. Dat betekent dat er meer resources overblijven voor een spel en je minder risico loopt dat de prestaties lijden onder het gebruik van de browser. 

De browser is aanpasbaar met verschillende (futuristische) skins en kent een GX Corner. Dit is een apart gedeelte waarin game-gerelateerd nieuws en aanbiedingen zijn ondergebracht. Dit geeft ons een dubbel gevoel: enerzijds interessante informatie (zoals een kalender met game-releases) en anderzijds veel promotionele boodschappen. Sommige features beperken zich tot de desktopversie van deze browser, maar zijn niet minder interessant.

Handig voor gamers is de integratie met Twitch, waarmee je kanalen van andere gamers kunt volgen. Je kunt bovendien instellen dat je een melding krijgt zodra je een mede-gamer een update heeft.

 

Natuurlijk bepaal je zelf welke zorgverzekering voor jou het beste is. Maar je wilt vast niet te veel betalen.

Daarom krijg je als lid van HCC 4% korting op de OHRA Basis Zorgverzekering en 10% op Aanvullende Zorgverzekeringen. En je krijgt de module OHRA Gezond er helemaal gratis bij. Met OHRA Gezond krijg je een vergoeding voor o.a. sportmedisch onderzoek en gezondheidscursussen.

Bekijk snel je voordeel op ohracollectief.nl/hcc

whatsapp logoWhatsApp is sinds 1 november gestopt met de ondersteuning van een aantal oudere Android-telefoons. Bezitters van oudere versies kunnen Whatsapp niet meer gebruiken, schrijft het bedrijf op een ondersteuningspagina. 

Voor Android-toestellen moet je minimaal versie Android 4.1 hebben. Deze versie van het door Google ontwikkelde besturingssysteem voor smartphones verscheen ruim negen jaar geleden.

Zo kun je zien welke versie van Android draait op jouw toestel

  • Open de instellingen van je telefoon en scroll naar beneden
  • Klik op 'Over de telefoon'
  • Bekijk bij 'Softwareversie' welke versie van Android op jouw telefoon draait

PlaystoreStar Walk 2 is een app voor sterrenkijken die de sensoren en gps van je telefoon gebruikt om je in realtime een kaart van de nachtelijke hemel te tonen, waarbij de locatie van sterren, planeten, sterrenbeelden, kometen, het ISS en satellieten wordt bepaald. Star Walk is een augmented reality-sterrenwacht-app voor het spotten van meer dan 200.000 sterren, planeten, sterrenbeelden, satellieten en sterrenstelsels. Ontworpen voor de iPad, ziet het er fantastisch uit op de nieuwe pro-edities.

Star Walk is een handige astronomie-app die hemellichamen (sterren, sterrenbeelden, satellieten, enz.) op de exacte posities aan de hemel boven je laat zien en er informatie over geeft. Het helpt je je weg door de lucht te vinden, te bepalen waar je naar een gekozen object moet zoeken, de tijd terug of vooruit te spoelen om te zien hoe hemellichamen bewegen. Star Walk Kids maakt een energieke, opwindende reis die gaat waar alle ongelooflijke  ruimtegames voor kinderen  zouden moeten gaan - naar de melkweg en verder.

 

Naast de versie Android 12 gaat er binnenkort ook een versie Android 12L uitkomen. Dit is wat Android erover schrijft: