images/fade/fade10.jpg

Schermafbeelding 2020 10 17 110042

Android is het populairste besturingssysteem voor smartphones. Het is vooral ontwikkeld voor gebruik met smartphones en tablets. Inmiddels wordt de software ook gebruikt voor televisies, smartwatches, camera’s, spelcomputers en zelfs auto’s. In dit seizoenthema vertellen we je alles wat je moet weten over het gebruik van Android en leren we je meer uit het besturingssysteem te halen.

Wat Windows voor computers is, is Android voor smartphones: het besturingssysteem dat door verreweg de meeste mensen gebruikt wordt. En net als bij Windows kun je bij Android zelf veel instellen. Onder andere de volgende onderwerpen komen in dit seizoensthema aan bod: wat kan ik met behulp van de functie Instellingen, welke apps kan/moet ik wel of niet installeren, hoe maak ik de beste foto’s en waar sla ik die op, hoe beveilig ik mijn toestel en hoe zet ik HCC-mail op mijn smartphone? Dit en nog veel meer wordt duidelijk in de presentatie die je hier vindt.

Android homepage

Ben je lid van HCC? Dan kun je de presentatie, de syllabus en enkele relevante artikelen hier downloaden.

Presentatie en syllabus
In deze PowerPoint-presentatie lopen we het besturingssysteem met je door en vertellen we je wat je wel én ook beter niet kunt doen. De syllabus zet alle informatie nog eens overzichtelijk op een rijtje.

Artikel ‘Android 11’ uit PC-Active 314
Android 11 is de meest recente versie van het besturingssysteem. We vertellen je welke vernieuwingen Android heeft doorgevoerd.

Artikel ‘6 Android-apps’ uit PC-Active 314
Nu je meer hebt geleerd over Android, wil je natuurlijk aan de slag met leuke apps. De redactie koos deze zes.

Let op: om deze artikelen te kunnen lezen, moet je wel ingelogd zijn.

Op 30 november om 19.30 uur kunt u deze presentatie online bijwonen. Klik hier om u aan te melden.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!